Lukaku voi pelata selkäänsä päähän

Romelu Lukaku kritisoidaan paljon. Kauden alussa pyöreä belgialainen teki 10-10 ja hänet oli idoloitu, mutta kauden aikana he löysivät yhä enemmän syitä löytää vika: hän käsittelee palloa huonosti, ei pisteitä yläreunoilla, unohtaa hetkiä. Yhtäkkiä herran sankari ihmisarvosta oli melkein suurin syyllinen Yhdistyneen kuningaskunnan jäljessä oleville naapureilleen.

Tästä huolimatta Lukaku on edelleen täydellinen hyökkääjä Mourinhon joukkueelle. Tyytymättömyys johtuu useista tekijöistä, mukaan lukien Romelista riippumattomista tekijöistä, ja hänen parhaat toimet eivät aina kuulu lopulliseen pöytäkirjaan.

Lukukaa pidettiin aiemmin pilarina, voimakkaana hyökkääjänä, jonka päätehtävä – alennukset kumppaneille ja epäselvät tavoitteet. Lähes kaikki maalit – rangaistusalueen ulkopuolelta, kulkee vähemmän Aguero ja Kane, ja tarran rakenne sopii.

Unitedissa Lukaku soittaa eri tavalla, ja monet Manchesterin debyyttikautensa hyvistä hetkistä eivät ole mitään tekemistä pilarin klassisten ominaisuuksien kanssa. Sen mitat ovat nopeita ja teknisiä, ja ne osoittavat säännöllisesti: se liikkuu laatikon ulkopuolella, siirtyy sivulle, luo hetkiä sieltä.

Lukaku voi pelata selkäänsä päähän: hän joko yrittää kääntyä, piilottaa pallon ja sitten puolustaja on lähes epärealistinen lopettaa hänet, tai hän odottaa siirtymistä Martialin, Lingardin tai Rashfordin keskustaan ​​pelaamaan heidän kanssaan kosketuksessa ja avaamalla otvetku.

Riittää, kun luku lukee oikealla puolella ja täydellinen risti Rashfordissa ensimmäisen kierroksen ottelussa Huddersfieldiä vastaan, jotta ymmärretään, miksi sitä ei voida asettaa samaan tapaan kuin dinosaurukset kuten Crouch ja Carroll.

Toisin kuin Pogballa ja Alexisilla, joiden liikkuminen viimeisellä kolmanneksella on kaoottista, vaikka valmentaja hyväksyy, Lukaku on ahkerasti ja sopeutuu kumppaneihinsa. Hän jättää rangaistusalueen olemaan eksymättä kentällä, mutta yrittää löytää liikkumavaraa.

Mestariliiton “Benfican” ryhmävaiheessa Mkhitaryan, joka korvasi hänet, otti vetämällä eteenpäin hyökkääjän syvyydestä. Lukaku siirtyi oikealle, lähes yksi avattiin siirron alla toiselle puolelle kenttää ja järjesti useita lupaavia tilanteita sivulta.